Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/ampersbudskap.se/public_html/wordpress/wp-includes/post-template.php on line 265

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/ampersbudskap.se/public_html/wordpress/wp-includes/post-template.php on line 265

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/ampersbudskap.se/public_html/wordpress/wp-includes/post-template.php on line 265

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/ampersbudskap.se/public_html/wordpress/wp-includes/post-template.php on line 265

20 och 27 april 2012: Dagboken

20160115_150854fb

En lång utflykt närmar sig sitt slut

Göran har svårt att komma igång med skrivandet. Han har i en dröm varit ute på en lång fisketur, många år och nu när de nästan är hemma får inget gå snett.

 

––––– ooOO – OOoo –––––

 

20 april

Jag besökte två släktingar till mig och har för mig att även en kvinna fanns hos mig, vet ej vem.

Det låg massor av disk på diskbänken, jag hade problem med att hitta diskmedlet. Jag tror att det blev diskat i alla fall.

Jag skulle sedan gå och hämta en nyckel hos en kvinna och gav mig i väg. Det fanns vägarbete som hindrade, men jag kom igenom.

Jag frågade en kvinna om vägen och hon beskrev hur jag skulle gå. Det var lite slingrigt, men jag kom fram. Jag fick nyckeln och även skivat kött av kvinnan. Hon kom norrifrån.

Jag tror även att en man, som drog någon rolig historia, var där.

 

––––– ooOO – OOoo –––––

 

Jag hade ett korsord i A4-format framför mig. Det fanns fyra eller fem vågräta rader som var gula, men inget var skrivet där. Jag tror att en del av korsordet var ifyllt.

Jag vet inte vad det är med mig. Det är alldeles som om jag är rädd för detta jag skall skriva. Det finns ju inget som hindrar mig. Det är inte så lätt ibland att förstå sig själv. Det är väl så att jag kommer att köra igång på allvar. Det finns inget annat val.

 

––––– ooOO – OOoo –––––

27 april

En kamrat och jag hade varit ute och fiskat. Det var en lång fisketur, många, många år, men vi var nu nästan hemma. Det var endast en liten bit kvar. Vi kom till en sorts uterestaurang, det var blandat med människor där.

Vi hade kallt kaffe som vi värmde upp, och satte oss vid ett bord längst bort. Det satt även barn i närheten. Vi ville absolut inte på minsta sätt visa oss eller låta människorna komma oss nära.

Vi hade gjort en så lång fisketur, nu fick inget gå snett den sista sträckan.

Vi var totalt överens om minsta småsak.

Jag har under åren förstått min kamrats betydelse. Jag fick i ett tidigt skede veta vem han var.

Det känns som att det sista går bra. Jag kommer nog hem med fullgjort ärende. Jag har skrivit många gånger att ”tar det aldrig slut?” Jag förstår nu att inget slut finns, knappt någon början, allt är ett enda nu. Hade det inte varit så hade mina gångar inte fungerat, ja inget hade någonsin funnits. Skaparen hade aldrig funnit sig själv.

 

––––– ooOO – OOoo –––––

 

Göran/Jorun: Kallar dig, mitt andra jag.

Amper (kursiv text): –Jorun, här är jag.

– Jag har gått igenom och letat efter skrift om dig, har nog hittat det mesta. Vad tycker du Amper?

– Det blir bra om du gör som du har tänkt nu i kväll.

– Jag vill inte gå för hårt åt dig. Jag har ju själv inte varit hälften så bra som du. Det gäller att glömma och förlåta det som varit för att kunna ta itu med nuet. Det blir lättare med skrivningen då de första sakerna är avklarade, det är lättare att följa skrifterna så gott jag kan därefter. Jag känner mig ibland lite ensam, det blir bättre då jag pratar med dig.

– Jag känner igen detta sedan förr i tiden.

– Är det något jag skall vara observant på?

– Jorun, du vet allt redan i ditt hjärta. Allt löser sig till det bästa som du förstår.

– Min vän, jag vet inte vad jag skall fråga om?

– Jorun, du gör så mycket utan att du förstår det. Dina tankar kommer till oss här i det du kallar verkligheten. De är friska och alldeles underbara.

– Jag behöver inte skämmas då?

– Jorun, det är det sista du behöver göra. Förstå detta: du har gått igenom alla universum, du har gått igenom liv, du har gått igenom det ni människor kallar död. Du har gått igenom allt som existerar. Ingen annan kan göra detta, ingen annan har någonsin varit i närheten av detta. Förstå Jorun, du vet vem du är, vi vet vem du är, alla universum vet vem du är. Alla älskar dig mer än vad du kan föreställa dig. Du är vårt allt.

– Det känns lite bättre nu. Jag har kommit dit där jag inte behöver fråga som förut, fråga det jag redan vet i mitt innersta. Jag förstår och vet att jag får det jag vill veta i drömmarna och synerna.

– Ja, Jorun alldeles rätt. Det har varit underbart med den kontakt vi haft och har och kommer att ha i framtiden. Om du hade vetat om den skulle du inte ha trott att den var sann. Men den är sann. Du har gått den gräsbeklädda vägen som ingen förut gått, du är inte längre så intresserad av kvinnor, du är den du är, vår skapare i all tid och evighet.

– Är allt bra med Ona som jag kallar Chreel?

– Ona/Chreel är alltid med dig in i minsta detalj. Hon älskar dig lika mycket som du älskar henne. Ni två som kamperat ihop sedan tidens början.

– Ja, skönt få höra detta. Något mera min vän, du vet att jag är beredd vad som än sker.

– Jorun, det du talar om är redan manifesterat i all sin gudomlighet, det har varit detta en längre tid. Jag vet även att du ej velat ändra på detta. Vi har varit mycket noga så allt blir som du själv önskar.

– Ja, Amper jag är du och du är jag i all tid. Tack för att jag kan prata med dig då och då, har stor betydelse för mig.

Tidigare inlägg  •  Nästa inlägg

”Jag vet inte vad det är med mig. Det är alldeles som om jag är rädd för detta jag skall skriva.”  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Det var en lång fisketur, många, många år, men vi var nu nästan hemma.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag har skrivit många gånger att ’tar det aldrig slut?’ Jag förstår nu att inget slut finns, knappt någon början, allt är ett enda nu.”  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Du har gått igenom alla universum, du har gått igenom liv, du har gått igenom det ni människor kallar död. Du har gått igenom allt som existerar.”