Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/ampersbudskap.se/public_html/wordpress/wp-includes/post-template.php on line 265

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/ampersbudskap.se/public_html/wordpress/wp-includes/post-template.php on line 265

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/ampersbudskap.se/public_html/wordpress/wp-includes/post-template.php on line 265

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/ampersbudskap.se/public_html/wordpress/wp-includes/post-template.php on line 265

24 januari 2012: Dagboken

IMG_20140919_124224fb

Fiske med förhinder

Göran är ute på isen och fiskar med sina föräldrar. Han fastnar hårt med reven och får meddelanden som han inte förstår.  

 

––––– ooOO – OOoo –––––

 

Jag var ute på isen och fiskade med min far. Även min mor var med i bilden. Först var vi långt ute, jag tror att det var hav, gick sedan nära land. Själv gjorde jag ett stort hål som till en mörtstuga.

Jag släppte ner pirken och den fastnade i något, jag drog och drog i reven men den satt ohjälpligt fast.

– Varför gjorde du så stort hål nära land? undrade min far.

Jag svarade honom att han ju själv hade fiskat i detta hål. Hur som helst, min mor tog tag i reven och redde ut hela situationen. Jag kommer nu ihåg att även min far fastnade i det som fanns på botten.

Det fanns även ett hus intill. En man kom ut därifrån.

– Något har hänt ute i världen, sade han.

Han hade fått telefon med besked om att ett OS, olympiska spel, skulle ställas in. Många hade arbetat med detta till ingen nytta.

Mannen var ej så lång, mycket smal och hade en blank blå overall på sig. Han var helt innesluten i denna dräkt. Jag fick snart förtroende för honom, såg även fiskegrejor, nät och krokar och diverse saker som används vid fiske. Jag fick även en stor flundra av honom.

Ja, vad var detta? Först och främst var jag och min far samma person.

I och med att jag fastnade så rejält är det något jag tänker fel om eller något mer jag skall göra som jag av en eller annan anledning förbigått. Jag tror nog att jag kommer på det.

Den här mannen med overall eller dräkt vem var han? Jag vet säkert vem det var. Han kom långt utifrån. Det kändes även att han var en del av mig själv.

 

––––– ooOO – OOoo –––––

 

Amper (alltid kursiv text): Allt är som det skall, Jorun. Du gör alldeles rätt i detta med lägenheten. Det går inte att göra på annat sätt. Du vet att du inte kommer att vara där så länge, du vet även fortsättningen. Ta det bara lugnt, allt är och blir som du själv vill ha det.

Göran/Jorun: Vad var detta med de olympiska spelen?

– Svar kommer på detta. Inget roligt svar, men det är som det är.

– Mannen i overallen ?

– Du vet vem det var. Du har mycken hjälp runt omkring dig, jag vet att du förstår.

När kommer de? Du vet vad jag tänker på.

Inget svar.

Något mer jag bör göra?

– Nej Jorun, du gör så mycket. Förstod du tiondelen skulle du bli förundrad. Tänk på att alla universum pratar om dig. Tänk på att tack vare dig har allt förändrats, förändrats i grunden. Tänk på att aldrig någonsin har något liknande skett. Att detta som ingen trodde var möjligt ändå var det. Det finns en sådan tacksamhet till dig för detta. Du, den enklaste av alla, som arbetar dygnet runt för alla andra. Som ibland bryr sig alldeles för lite om sig själv. Men det är ju så du är.

…svårt att skriva detta sista. Kan trösta mig med att det jag skriver får jag från mitt andra jag.

– Jorun, jag älskar dig av hela mitt hjärta.

 

Tidigare inlägg  •  Nästa inlägg

”I och med att jag fastnade så rejält är det något jag tänker fel om eller något mer jag skall göra som jag av en eller annan anledning förbigått.”  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”…svårt att skriva detta sista. Kan trösta mig med att det jag skriver får jag från mitt andra jag.”