November och december 2013: Dagboken

20140305_062805fb

Bortom tid och rum i hela universum

Göran ser hela universum som ett snurrande fat och kan gå både bakåt och framåt i det som kallas tid.  Han känner sig ibland missmodig och osäker, men Amper försäkrar honom om att han inte kan göra fel. 

 

––––– ooOO – OOoo –––––

 

2 november

Jag låg i halvdvala på morgonen. Jag såg som ett runt tvättfat med spår runt i materialet, som en LP-skiva. Detta fat eller skiva snurrade medsols. Så stannade den och därefter snurrade den åt andra hållet.

Jag fick en känsla av att jag såg hela universum. Jag närmade mig så jag kunde landa mitt på. Men precis vid landningen hejdade jag mig. Jag blev inte rädd, men kände att jag inte skulle landa, inte den här gången. Det var som om jag kunde gå både framåt och bakåt i det vi kallar tid.

Ja, det går ju både bakåt och framåt i mina gångar.

 

––––– ooOO – OOoo –––––

12 november 

Jag var passagerare i en väldigt stor bil, som rattades av en man. 

– Nu ska du köra, sa han. 

Vi bytte plats. Jag blev förvånad för att ratten var så stor, jag kunde nästan inte få mina armar och händer om den. Det gick att köra så småningom.

 

––––– ooOO – OOoo –––––

 

13 december

Jorun: – Jag kallar dig, mitt andra jag.

Amper (alltid kursiv text): – Jorun, vi är här båda två.

– Jag tycker att jag har varit lite rebellisk de sista dagarna. Jag vet inte vad som stört mig.

– Som jag förut sagt är det inte lätt att vara både människa och den du i verkligheten är.

– Du kanske har sett mina tankar och funderingar de sista dagarna, hur är det egentligen med mig?

– Allt är bra med dig. Du får förstå att det inte alltid går den väg som du tror.

– Ja, min vän, jag har förstått detta till fullo.

– Du Jorun, förstår du att du gör det som inte kan göras. Du ger dig aldrig, du bara fortsätter i din strävan oavsett vad som sker i din närhet. Alla andra som har försökt har för länge sedan givit upp. Jag vet att du aldrig ger upp.  Allting löser sig till slut, var så säker på detta. Dessa ord kommer från din skapare och då förstår du. Som jag förut sagt kan du inte göra fel. Du tycker ibland du är ute och cyklar, men glöm detta. Det är absolut inte så.

– Jag såg massor av snö strax innan jag vaknade?

– Ja, då förstår du. Kärleken är så stark, så starkare kan inte existera.

– Det känns lugnare nu på alla sätt och vis.

– Ja, nu är du tillbaka. Tillbaka ifrån dina tankar de senaste dagarna. Jorun, fortsätt som du gör. Alla här är så glada för att du är tillbaka till den du är, jag kan inte nog betona detta. Köp nu blommor till dem du strax skall åka till. Du är vårt allt, här där jag befinner mig. Vi alla älskar dig som du är. Som du säger, gå i frid.

Tidigare inlägg  •  Nästa inlägg

”Det var som om jag kunde gå både framåt och bakåt i det vi kallar tid.”

 

 

 

 

Som jag förut sagt är det inte lätt att vara både människa och den du i verkligheten är.”  

 

 

 

 

 

”Allting löser sig till slut, var så säker på detta. Dessa ord kommer från din skapare och då förstår du.”  

 

 

 

 

 

”Kärleken är så stark, så starkare kan inte existera.”